English | Deutsch | Nederlands

Dun isolatieglas

Dun isolatieglas wordt vaak gebruikt bij monumentale panden in verband met de kleine sponningen. Hierbij wordt de buitenruit uitgevoerd in glas met een authentieke uitstraling waardoor het karakter van het pand bewaard blijft. Dun isolatieglas is uiteraard aanzienlijk dunner dan “gewoon”dubbel glas. Toch heeft dun isolatieglas een zeer hoge isolatiewaarde. Voor extra isolatie wordt er een sterker isolerend edelgas ingezet, wat zich in de spouw tussen de twee glasbladen bevindt. Dun isolatieglas kan zo aan dezelfde waarden komen als traditioneel isolatieglas. Bijkomend voordeel is dat dun isolatieglas bijna geen condens afgeeft in tegenstelling tot enkel isolerend glas. Bovendien is dun isolatieglas meer transparant dan enkel isolatieglas.

Verschillende soorten dun isolatieglas

Het grootste voordeel van dun isolatieglas is dat het (soms na een kleine aanpassing) in vrijwel ieder authentiek venster past. Dit ondanks het feit dat de vensters uit een periode stammen dat isolatieglas of dun isolatieglas nog niet bekend was. Hierdoor kunnen de ruiten van klassieke panden eenvoudig worden vervangen door dun isolatieglas met een authentieke uitstraling. Authentieke vensters zijn vrijwel altijd voorzien van oneffen beglazingen. Er is speciaal dun isolatieglas om deze beglazingen te vervangen door beter isolerend glas met dezelfde uitstraling. Dit dun isolatieglas wordt toegepast wanneer het behoudt van de authentieke uitstraling wenselijk is. Daarnaast is er dun isolatieglas met een glad oppervlak, voor toepassing in panden waar onregelmatigheden niet zijn gewenst.

Contact

Voor dun isolatieglas met een authentieke uitstraling bent u aan het juiste adres bij DaVinci Glas. Wij bieden u de mogelijkheid de authentieke ruiten van een monumentaal pand te laten vervangen door dun isolatieglas met  bijna dezelfde oneffenheden als de originele ruiten. Neemt u gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bel dan naar 0184 – 67 58 97 of stuur een mail naar info@davinciglas.eu. Wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen? U kunt hiervoor ook gebruik maken van het formulier op onze website.

Offerte aanvragen klik hier! Meer informatie bel 0184 - 67 58 97
Bekijk ook eens: Dun isolatieglas, Historisch glas, Isolerend enkel glas, Monumentaal glas, Enkel isolerend glas, Glas in lood ramen